Over ons

Kaashuis Best is sinds september 2015 te vinden midden in het centrum de Boterhoek te Best. De kaaswinkel van de broers Rick & Sjors Speek bied een zeer uitgebreid assortiment aan kazen, een internationale collectie wijn, port, speciaal bier en vele andere delicatessen. Wat ons drijft is een grote passie voor kwaliteitsproducten met zoveel mogelijk respect voor natuur, dier en mens, die zich altijd uitbetaalt in geur, smaak en belevenis. Wij hebben de vakkennis in huis om u gedegen te kunnen adviseren op het gebied van een geweldig goed glas wijn, een overheerlijke kaas of een totaalpakket voor een avondje culinaire verwennerij, en wij vinden het geweldig u hierin van dienst te kunnen zijn. Want smaak, dat is onze passie!

Onze historie

In september 2015 openden de broers Rick & Sjors Speek aan de Boterhoek 29 in Best een speciaalzaak in Noord-Hollandse  kazen, die al gauw een trekpleister werd voor de fijnproevers uit de regio en zich heeft ontwikkeld tot een culinaire ontmoetingsplaats in het centrum van Best. Rick & Sjors bezoeken verschillende malen per jaar diverse boerderijen waar zij hun kazen keuren voor de verkoop in hun kaaswinkel. Alles wat deze twee broers verkopen in hun kaaswinkel word eerst uitgebreid gekeurd voordat het op de planken komt!

Wat wij doen

Wij zijn maandag t/m zaterdag aanwezig in onze kaaswinkel in het centrum de Boterhoek te Best om u van advies te dienen en te voorzien van een selectie uit ons uitgebreide aanbod. Wij zijn te vinden op braderieën en niet te vergeten onze eigen wijn- en portproeverijen die wij combineren met kaas, en verzorgen exclusieve catering voor bedrijven en particulieren.

Over smaak valt wel te twisten

In een goed gesprek over smaak, kun je daar zeker goedmoedig over twisten, bij een lekker glas wijn bijvoorbeeld. Eén ding staat echter als een paal boven water: alle artikelen uit ons aanbod zijn uitgebreid bekeken, geproefd en getest. Alleen het mooiste, geurigste en lekkerste van wat ons wordt aangeboden vindt uiteindelijk zijn weg naar de eindgebruiker, en dat bent u! Hebben wij ook maar de geringste twijfel, dan haalt het desbetreffende artikel onze kaaswinkel niet. Wij staan vierkant achter ons assortiment, daar is geen plaats voor twijfel!

Ons assortiment

Prachtige kazen en kaasjes uit West- en Zuid-Europa, met veel ruimte voor de rauwmelkse varianten (au lait cru), want smaak verloochent zich niet. Wijn uit het zuiden, en niet te vergeten uit Zuid-Afrika, want uitmuntende wijn komt tegenwoordig ook daarvandaan. Rood, wit, rosé en Champagne of een ander ‘koolzuurtje’, dessertwijn of heerlijke port, ons aanbod is breed, divers en weloverwogen. Droge worstsoorten, salami en truffelworstjes, smeuïge paté in vele variëteiten, vers gesneden ham, een uitstekend voorziene noten- en zuidvruchtenbar en een uitgebreid aanbod aan diverse delicatessen als olijfolie, marmelade, pasta’s en andere smaakvolle producten. Uit ons brede assortiment stellen wij uiteraard ook mooie en heerlijke relatiegeschenken en kerstpakketten samen.

Wij staan niet stil

Wij zijn net als u van deze tijd, die ook de tijd is van het globale internet. Op de website van onze kaaswinkel vind u een zo volledig mogelijk overzicht van ons aanbod, zodat u thuis op uw gemak een eerste keus of overweging kunt maken. Wat wij echter heel belangrijk vinden, is het persoonlijk overbrengen van onze beleving en ervaring op het gebied van onze waren. Bel ons met uw vragen, mail ons, of liever nog: kom naar onze kaaswinkel met uw vraag over wat qua smaak het beste bij u past, want geur en smaak komen niet van een beeldscherm, die moet je volgens ons beleven!