Franse Worst met Knoflook
Omschrijving

Franse worst met knoflook

Droge worst met knoflook - Saucisson ail. Een klassieke worst met de volle smaak van knoflook. Een van de best verkochte worsten.

Alle droge worsten zijn gemaakt op basis van varkensvlees, m.u.v. de runderworsten. De worsten worden handmatig gevuld en zijn omhuld door een natuurlijke varkensdarm. Hierdoor kan de buitenkant ook worden opgegeten. Vervolgens gaan de droge worsten naar een rijpingskamer voor 3-5 dagen. Tot slot verhuizen de worsten naar een grote cel met een temperatuur van 16-20 graden, waar ze ongeveer 6 weken hangen om te drogen.

Schimmel op de worst:

Er kan een laag groene, blauwe schimmel op de worst ontstaan. Deze natuurlijke schimmel is eetbaar en kan geen kwaad. De schimmel conserveert de worst op een natuurlijke manier en zorgt voor de houdbaarheid van het product.

Houdbaarheid van de droge worsten:

Buiten de koeling zijn de droge worsten twee maanden houdbaar. Dichte dozen kunnen het best bewaard worden in de koeling bij een temperatuur van 4 graden. Hierdoor blijven de worsten lekker zacht. 

Allergenen:

De worsten bevatten geen schadelijke geur-, kleur- en smaakstoffen. De droge worsten zijn vrij van gluten, behalve de worst met gebakken ui. Deze worst bevat wel gluten. Verder bevatten alle gedroogde worsten lactose en kunnen er sporen van noten in de worsten zitten.

Franse Worst met Knoflook

Droge worst met knoflook - Saucisson ail. Een klassieke worst met de volle smaak van knoflook. Een van de best verkochte worsten.​

€ 4,75
Kenmerken
Franse Worst